1.6.2021. 8:22
0
Kina najavila da porodice mogu imati troje djece
Kina je saopćila da bračni parovi mogu ubuduće da imaju do troje djece, što je veliki pomak politike sa postojeće granice koja je broj djece ograničavala na dvoje, nakon što su nedavni podaci pokazali dramatičan pad broja rođenih u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Promjena je odobrena tokom sastanka Politbiroa kojim je predsjedavao predsjednik Xi Jinping, izvijestila je zvanična novinska agencija Sinhua.

Kina je 2016. ukinula svoju deceniju dugu politiku jednog djeteta, u početku nametnutu da bi se zaustavila eksplozija populacije, sa ograničenjem na dvoje djece, što nije za posljedicu imalo kontinuirani rast rađanja, jer su visoki troškovi odgajanja djece u kineskim gradovima odvratili mnoge parovi od zasnivanja porodice.

Da bi dalje optimizovala politiku rađanja, Kina će primijeniti politiku da jedan vjenčani par može imati troje djece, kaže se u izvještaju agencije Sinhua sa sastanka.


(Admir Oručević)

DjecaKina
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.