7.11.2016. 13:08
0
Intenzitet zagrijavanja u sezoni grijanja zavisi od vanjske temperature zraka
FOTO: Ilustracija
Iako je zvanična sezona grijanja za 2016./2017. godinu počela 15. oktobra, tokom vikenda stanovi u Kantonu Sarajevo nisu bili zagrijavani.

Kako je Feni kazao šef kabineta direktora KJKP Toplane Sarajevo Ženja Ljubuškić, intenzitet zagrijavanja u sezoni grijanja od 6 do 22 sata zavisi od vanjske temperature zraka, ali projektna temperatura unutar objekata treba da iznosi +20 stepeni Celzijusa, uz dozvoljenu mogućnost odstupanja +- 1 stepen baz obzira na visinu vanjske temperature zraka i intenzitet zagrijavanja.

- Sistem automatske regulacije toplifikacionih sistema KJKP Toplane - Sarajevo u toku sezone grijanja je podešen prema projektnim uslovima tako da se zagrijavanje vrši od 6 ujutro do 22 sata uveče, što je definisano Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije - kazao je Ljubuškić.

Po njegovim riječima, u slučaju da vanjska temeratura zraka raste, sistem automatske regulacije smanjuje intenzitet zagrijavanja, odnosno isključuje ga iznad 15 stepeni Celzijusa, jer se smatra da izolacioni sistem objekata može djelovati tako da unutar objekta bude + 20 stepeni uz dozvoljenu mogućnost odstupanja (+- 1C).

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.