9.3.2019. 22:45
0
Kako da osvježite dušek poslije duge zime
Pravilno održavanje dušeka uključuje i njegovo redovno luftiranje i istresanje prašine, a tokom zimskih mjeseci ovo nije lako postići. Evo kako da to nadoknadite.

Naročito kad je riječ o teškim dušecima velikih dimenzija, domaćice ne uspijevaju da ih, kao nekad naše bake, iznesu na sunce da se dobro provjetre i osunčaju.

Zato je osvježavanje poslije duge zime veoma važno: prvo izlupajte dušek žicom za trešenje (tzv. praherom) s jedne strane, usisajte ga, pa okrenite na drugu stranu i ponovite postupak.

Sada pomiješajte šolju sode bikarbone i nekoliko kapi esencijalnog ulja od lavande u jednoj tegli i dobro zatvorite poklopac pa protresite energično. Pospite mješavinu po dušeku i ostavite najmanje jedan sat, prenosi CDM. 

Ona će izvući višak vlage i prljavštine iz dušeka na površinu pa ga treba ponovo temeljno usisati. Lavanda djeluje kao prijatan dezodorans, a dokazano je da njen miris pomaže da se opustimo pred spavanje.






(Lejla Trle) 

Dom
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.