18.3.2017. 19:59
0
Deset najčešćih razloga zbog kojih se dobija otkaz
Zanimljivo je da su istraživanja Career Buildera pokazala kako 15 posto zaposlenih dobije otkaz a da poslodavac pritom ni ne navede razlog zbog čega, dok se u 22 posto slučajeva otkaz uručuje zbog korištenja interneta za aktivnosti koje nemaju veze s poslom.

Razni su razlozi zbog kojih kompanije odluče dati otkaz zaposlenicima, počevši od toga da su objavili nešto na društvenim mrežama, pa sve do toga da su potkradali ili, pak, imali loš pristup radu. Nažalost, puno je i onih koji su dobili otkaz a da poslodavac niti ne treba neki dobar razlog kako bi dao otkaz onome kome ga želi dati, osim ako se radi u slučajevima kada je to ipak definirano određenim ugovorima ili sporazumima na nivou same kompanije, piše “Fokus“.

Najčešći razlozi zbog kojih se dobiva otkaz su:
 
1.Nanošenje štete kompaniji
2.Posjedovanje alkohola ili droge na poslu
3.Krivotvorenje podataka
4.Neposlušnost
5.Nepristojno ponašanje
6.Loš rad
7.Krađa
8.Korištenje vlasništva kompanije u privatne svrhe
9.Uzimanje previše odmora
10.Kršenje poslovne politike

(Merima Druškić)

Otkaz
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.