6.5.2017. 19:53
0
Provjerite šta boja zidova otkriva o vama: Vaša spavaća soba najbolje zna kakva ste osoba
Boje čine bitan aspekt života. Igraju važnu ulogu u uređenju doma, značajno utiču na raspoloženje i otkrivaju određene aspekte vaše ličnosti. Pogledajte šta o vama govori boja koja je dominantna u vašoj spavaćoj sobi.

ŽUTA
 
Smatrate da je 10 sati sredina dana i nije vam bio potreban alarm od obdaništa. Nije vam jasno zašto neko ne bi ustao čim sunce izađe, tako je moguće uraditi mnogo više stvari, piše “Dnevno“.

BIJELA

Kada biste imali tri želje, jedna od njih bi bila lijep san i odmor tokom noći. Vaša spavaća soba je vaše utočište, mjesto na kome možete da pobjegnete od svakodnevnih briga. Ne smatrate da su vaši bijeli zidovi goli, već da stvaraju prazan prostor koji vam je potreban da izbistrite glavu. Mali detalji u nekoj boji mogu da dodaju šmek, ali nikako previše.

MORNARSKA PLAVA

Imate mišljenje o svemu i ne stidite se da ga podijelite sa drugima. Volite jaku kafu bez šećera i mlijeka, vaši politički stavovi su dobro utemeljeni i sudite o drugima na osnovu knjiga koje čitaju. Vaša spavaća soba jasno oslikava vašu snažnu ličnost, prenosi “housebeautiful.com”.

BEŽ

Volite da istaknete da niste zahtjevni, već da samo znate šta volite. Bile su vam potrebne godine da pronađete pravu nijansu bež boje koja vas podsjeća na kapućino koji ste pili u nekom malom kafeu na odmoru u Parizu.

SIVA

Harmonična šema boja koja dominira u vašoj spavaćoj sobi dolazi od jedne ideje koju ste vidjeli na Pinterestu. Otvoreni ste za nove ideje, ali volite da ih vidite u akciji prije nego što se odlučite za njih. Nije da ste stidljivi, samo volite da znate da će nešto provjereno da funkcioniše prije nego što krenete u akciju.

SVJETLO PLAVA

Kada je trebalo da se odabere boja za spavaću sobu, trebalo vam je svega pet sekundi. Jednostavno ste izabrali boju koju ste oduvijek voljeli – plavu. Osvježavajuće ste iskreni prema sebi i ne shvatate sebe ili svoje izbore u dekorisanju previše ozbiljno.

BRAON

Mrštite se na ideju da se otarasite svoje pozamašne kolekcije knjiga u korist digitalnih verzija. Još od malih nogu ste voleli da čitate i vaša spavaća soba je mjesto gdje možete neometano da se udubite u svoju najnoviju čitalačku avanturu.

ZELENA

Nikada ne zaboravljate da se zahvalite, imate fantastičnu kolekciju ešarpi i znate tačno koje vino da naručite uz koje jelo. Vi ste jedna zrela i formirana osoba, kojoj se prijatelji često obraćaju za savjet. Međutim, vi uopšte niste dosadni, što vaša spavaća soba jasno pokazuje.

ROZE

Bez problema biste ugostili prijatelje u svojoj spavaćoj sobi kada bi to bilo društveno prihvatljivo. Veoma ste društveni i živite za dobar izlazak, ručak sa roditeljima ili kau sa prijateljicama. Vesela boja zidova vas podsjeća na tinejdžerske godine kada ste ostajali budni do kasno u noć zalijepljeni za slušalicu telefona.

(Merima Druškić)

SobaBoja
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.