6.8.2017. 21:30
0
Ugasite klimu: Ove biljke prirodno rashlađuju dom
Stručnjaci tvrde da ove biljke najbolje hlade i pročišćavaju zrak.

Je li moguće ostvariti san i više nikada ne paliti klimu, te tako osigurati ugodniji boravak u kući i definitivno bolje zdravlje zbog svih tipičnih nuspojava koje nam daje klima uređaj?
 
Moguće je, kažu botaničari, jer priroda obiluje biljkama koje će vam pomoći rashladiti dom, piše “Index“.

Aloe Vera

Znamo je po raznim zdravstvenim prednostima, a sada nam je još draža jer nam može pomoći sniziti temperaturu zraka u zatvorenom prostoru. Tako barem tvrde stručnjaci, a uz ovu prednost, ističu još jednu: listovi aloe vere upijaju u sebe formaldehide i benzene iz zraka koje često ostavljamo u svom domu nakon čišćenja industrijskim preparatima.

Paprat

Paprat je po ovoj temi jako slična aloe veri jer ima isti učinak na snižavanje temperature u prostoru, te isto kao aloe vera može ukloniti loše tvari iz zraka. Zapravo, za to je paprat čak i bolja, što tvrde stručnjaci iz NASA-e koji je smatraju jednom od najučinkovitijih biljaka za pročišćavanje zraka.

Fikus

Slično djelovanje ima i fikus koji je također vrlo dobar rashlađivač te vrlo dobro čisti zrak od štetnih tvari.

Areka palmino drvo

Želite li rashladiti prostor, pročistiti zrak te mu ujedno dati malo prirodne vlažnosti, nabavite ovo atraktivno drvo.

(Merima Druškić)

KlimaLjeto
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.