4.9.2017. 17:02
0
Ovih šest stvari donose nesreću, a sigurno ih imate u kući
Ako ste baš sujevjerni, poslušajte savjete i izbacite stvari koje donose lošu energiju u vaš dom.
Kaktus

Feng šui kaže da sve biljke sa trnjem i bodljama (osim ruža) donose u kuću negativnu energiju i lošu sreću.

Suho cvijeće i osušene biljke

Prvo, treba da se potrudite i brinete o svojim biljkama da dugo budu zdrave i zelene, ali ukoliko se osuše izbacite ih iz kuće. Takođe, nije potrebno da dekorišete stan vještačkim cvijećem. Suho cvijeće je takođe izvor negativne energije.

Zeleni zid

Ljudi su ranije koristili arsen da bi dobili zelenu pozadinu. Arsen proizvedu otrovni gas koji truje ljude. Od davnina se vjeruje da zeleni zid u kući donosi neuspjeh.

Prazna stolica za ljuljanje

Irci vjeruju da prazna stolica za ljuljanje poziva neželjene duhove da dođu i sjednu u nju. Ako se stolica ljulja sama po sebi, oni su se naselili u kući.

Crna vrata

Ukoliko su okrenuta ka sjeveru možete zadržati svoja vrata u crnoj boji, u suprotnom crna vrata donose lošu sreću.

Stari kalendar

Feng šui kaže da stari kalendar u kući skraćuje život. Vi ne možete živjeti u prošlosti i zaustavi vrijeme. Isto važi i za sat koji ne radi.

(Alen Avdić)
 
KkatusDom
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.