13.3.2019. 12:06
0
U Centru Skenderija otvoren sajam namještaja 'Interio'
U sarajevskom Centru Skenderija danas je otvoren međunarodni sajam „Interio“ koji će ponuditi novitete u industriji namještaja, kao i nove trendove uređenja interijera.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo je na svečanom otvaranju istakao dugu i respektabilnu historiju održavanja "Interia", sajma koji uživa status jednog od najvažnijih  poslovnih događaja u području drvne industrije u BiH, a okuplja domaće i međunarodne proizvođače drvno-prerađivačke industrije i dizajna.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlic je naglasio značaj ovakvih manifestacija, uzimajući u obzir to da se radi o značajnoj privrednoj grani koja iz godine u godinu bilježi povećanje izvoza i broja zaposlenih.

Naglasio je da je namještaj bh. proizvođača odavno prepoznatljiv na evropskom i svjetskom tržištu,  a na inozemnim sajmovima osvaja vrijedne nagrade za dizajn i kvalitet. 

- BiH je u Evropi i svijetu prepoznata kao zemlja sa velikim resursima i potencijalima za proizvodnju namještaja i danas smo u prilici da partnerima možemo pokazati šta to BiH proizvodi - istakao je Egrlić, dodajući da je proizvođačima potreban bolji poslovni ambijent da bi unaprijediti konkurentnost i poslovanje.

Sajam je proglasio otvorenim ministar privrede KS Haris Bašić,  koji je također naglasio potrebu daljnjeg razvoja prerađivačke industrije,  te iskazao podrsku Centru Skenderija u organizaciji ove i sličnih manifestacija.

U stručno-edukativnom dijelu programa danas će biti održana Međunarodna drvno-tehnološka konferencija koju organizuje Drvni klaster “Namještaj i drvo”, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH, a Vanjskotrgovinska komora BiH 14. marta organizuje seminar o temi  “Izvoz osnovno opredjeljenje drvne industrije”.

Interio - 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja otvoren je do 17. marta  od 10.00 do 19.00 sati, uz slobodan ulaz za posjetioce. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.