15.4.2019. 12:32
0
Neutrališite loše mirise iz svog doma na jednostavne načine
Svako se u svojoj kući ili stanu s vremena na vrijeme suočava sa neprijatnim mirisima koji potiču iz raznih izvora. Međutim, većina ljudi vjerovatno ne zna da se oni lako mogu neutralisati namirnicama koje sigurno svako ima u svojoj ostavi.

Miris ribe na rukama

Ako spremate ribu, očekujte da će vam ostati miris i na rukama. Caka koja će vam pomoći je da preko dlanova istrljate polovinu limuna.

Kanta za smeće

Čuvajte kantu za smeće u svježem stanju prskanjem sode bikarbone po dnu svaki put kada promijenite kesu. Soda bikarbona je jedan od najefikasnijih prirodnih dezodoransa i efikasno sredstvo za sprečavanje neprijatnih mirisa.

Mirisi iz frižidera

Postoji mnogo različitih načina da vaš frižider zadrži miris u svježem stanju: Postavite široku, plitku posudu kafe u frižider ili zamrzivač, ostavljajući je preko noći da apsorbuje mirise. Ostali veliki apsorberi mirisa su kesice čaja. Redovno postavljanje tri do četiri kesice oko vašeg frižidera će spriječiti pojavu čudnih mirisa. Ako slučajno nemate pri ruci čaj, ogulite sirovi krompir i isijecite ga na pola, stavljajući dvije polovine na različite police u frižideru.

Masnoća u kuhinji

Stavite posudu sirćeta u vašu kuhinju sljedeći put kada ispečete nešto koristeći mast. Sirće će apsorbovati neugodan miris i spriječiti njegovo širenje po kući.

Patike neprijatnog mirisa

Rješenje za sprečavanje širenja neprijatnog mirisa iz patika je par osušenih listića žalfije koje treba da se stave u svaku patiku. Žalfija ima prijatan miris a ujedno i ubija bakterije.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.