4.1.2023. 16:06
0
Dva psa upala ženi u dvorište i zaklali joj 15 kokoški
U Zadarskom kantonu, u Podlugu, jučer oko 07:30 sati, dva psa mješanca u vlasništvu 29-godišnjakinje, uslijed propuštenog nadzora i neopreznog držanja, ušla su u dvorište kuće 80-godišnje vlasnice, gdje su poklali 15 kokoški, piše policija.

Vlasnica pasa, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, novčano je kažnjena.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, pozivamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom - piše policija.

Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, prilikom šetnje, vlasnici bi trebali držati pse na povodcu radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebno djecu. Također, ukoliko se radi o opasnom ili moguće opasnom psu, on prilikom izvođenja na javnu površinu mora nositi i brnjicu, naveli su iz policije.


(Admir O.)

Kokoske
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.