18.6.2023. 11:56
0
Pet kućnih biljaka koje odbijaju lošu energiju
Kućne biljke mogu vam pomoći u povećanju pozitivnosti i ublažavanju stresa, a takođe vam mogu donijeti i malo sreće.

Kućne biljke mogu biti umirujuća i osvježavajuća prisutnost bez obzira gdje živite.

“Najbolje biljke su one koje vas privlače, u njima pronađite ljepotu i to funkcioniše za vas i vaš životni stil”, kaže Angela Higgins, glavna dizajnerica i vlasnica Nourished Home i članica Međunarodnog feng shui ceha.

Iako je istina da ukrašavanje biljkama može učiniti vašu kuću ljepšom, za neke je također poznato da odbijaju negativnu energiju. Kućne biljke mogu vam pomoći u povećanju pozitivnosti i ublažavanju stresa, a također vam mogu donijeti i malo sreće, piše Bestlifeonline.

1. Sanseverija
Sanseverija ili nekima poznata kao svekrvin jezik, biljka je laka za njegu, ne zahtijeva održavanje, a može donijeti i dobre vibracije.

“Vjeruje se da filtrira negativnu energiju”, kaže Bryan Clayton, izvršni direktor GreenPala.

Također je poznata po svojim svojstvima pročišćavanja vazduha i pomaže u uklanjanju toksina iz vazduha u vašem domu.

Higgins napominje da, budući da im je potrebno tako malo brige, mogu uspijevati u gotovo svakom okruženju. Šiljasto lišće čini pomalo zlokobnom, ali zapravo je poznato da se bori protiv loše sreće i čuva vaš dom od zlih duhova.

“Što se tiče postavljanja, prilično su svestrani, ali se često preferiraju u spavaćim sobama ili dnevnim boravcima”, kaže Clayton, dodajući da ih je lako pronaći i otporni su.

2. Orhideje
Ne samo da su orhideje svijetle i lijepe, one su i vrlo moćna biljka.

“Na neki način kontrolira energiju i zahtijeva da bude pozitivna jer je upravo to ono što mu je potrebno da bi napredovao”, kaže Jamie Gomes, čitač tarota u Witchy Spiritual Stuff.

Sjajna je biljka koju možete imati na ulazu ili ispred kuće, kaže Gomes za Best Life.

“Orhideje su također izvrsne u podizanju energije, a njihov šareni izgled poznat je po tome što smiruje um”, kaže Virginia Hayes, cvjećarica i stručnjakinja za sobno bilje u Westerlay Orchids.

Higgins kaže da im treba puno sunčeve svjetlosti i da mogu biti temperamentni s previše topline. Kada je zdrav, izvrstan je za oslobađanje od negativne energije, ali kada počne padati, može je jednako brzo smanjiti

3. Spatifilum
Spatifilumi su prilično su česti, a kao i sanseverija, prilično se lako za njih brinuti i održavati ih. Također je poznato da pomažu neutralizovati štetne gasove u zatvorenom prostoru.

“Htjećete ih staviti u područja sa stagnacijom energije ili visokim nivoima zagađenja kako biste poboljšali atmosferu”, kaže Benita Middleton, glavna vrtlarica u Benita’s Garden Services.

Biljka može ponuditi napredak duhovni, mentalni i fizički, kaže Clayton za Best Life. Dok Middleton napominje da se vjeruje da Spatifilum potiče sklad i osjećaj smirenosti.

Iako često donosi spokoj i ima prirodnu umirujuću vibru nakon što je postavite u svoj dom, takođe biste trebali biti upozoreni da su ove biljke otrovne za životinje. Dakle, ako imate mačku ili psa, možda biste trebali pogledati prema drugim biljkama na ovom popisu.

4. Bambus
U Feng Shui praksi, bambus se smatra simbolom sreće i sreće.

“Vjeruje se da donosi pozitivnu energiju i prosperitet”, kaže Middleton.

Možete ga lako pronaći i obično se prodaje kao bambus za sreću. Izravna sunčeva svjetlost nije potrebna i možete ga uzgajati u vodi ili zemlji.

“Smatra se da postavljanje bambusa u istočni dio vašeg doma pojačava pozitivni chi ili protok energije”, dodaje Middleton.

5. Aloe vera
Svi znamo koliko se vaša koža osjeća bolje kada koristite aloe veru nakon jakih opekotna od sunca, ali Gomes kaže da “a isto rade i energiji u vazduhu.”

To je biljka koja čisti i umiruje koju ne treba previše zalijevati.

“Osim svojih ljekovitih svojstava, vjeruje se da aloe vera tjera lošu sreću i negativnu energiju”, kaže Clayton.

Gomes predlaže da ga postavite u kupatilo kako biste dobili onu opuštajuću spa atmosferu kod kuće. To je prilagodljiva biljka i može uspijevati i na potpuno osunčanim mjestima, kao i na mjestima koja nemaju dovoljno sunčeve svjetlosti, prenosi Poslovni.hr.

(Ajdin B.)

BiljkeDom
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.