2.3.2016. 13:43
0
Uprava za indirektno oporezivanje BiH: Za dva mjeseca prihodi od gotovo milijardu KM
Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca 2016. godine iznose 971 milion KM i veći su za 20 miliona KM ili 2,10 odsto u odnosu na isti period 2015. godine, kada su iznosili 951 milion KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH /UIO/.

UIO je u prva dva mjeseca 2016. godine privredi vratila 163 miliona KM, što je za 11 miliona KM manje u odnosu na isti period prošle godine. 

"Neto prikupljeni prihodi koji su raspodijeljeni korisnicima u prva dva mjeseca iznosili su 807 miliona KM i veći su za 31 milion KM u odnosu na prihode, koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu prošle godine", navedeno je u saopštenju. 

Iz UIO ističu da je za finansiranje institucija na nivou BiH u prva dva mjeseca 2016. godine raspoređen iznos od 119 miliona KM. 

Za prva dva mjeseca ove godine Republici Srpskoj je dostavljeno 195 miliona KM, Federaciji BiH 382 miliona KM, a distriktu Brčko 23 miliona KM. 

"Po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva od 0,10 KM, u prva dva mjeseca, Federacija BiH dobila je dodatnih 9,7 miliona KM, Republika Srpska 6,4 miliona KM i distrikt Brčko 0,3 miliona KM", naveli su u UIO. 

(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.