22.4.2016. 14:48
0
Snižene cijene plina, ministar Džindić najavio novo pojeftinjenje
Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na odluku Nadzornog odbora BH gasa o smanjenju veleprodajne cijene prirodnog plina s dosadašnjih 550 maraka na 500 maraka za tisuću kubičnih metara od 1. travnja 2016. godine

- Kompanija Sarajevo gas, koja je većinski konzument plina od BH gasa, mora pratiti ovaj trend smanjenja cijena prema toplanama i prema krajnjim korisnicima, i obvezna je da linearno smanji cijenu za taj iznos kako bi i krajnji potrošači osjetili korist. Nagomilani problemi između Sarajevo gasa i BH gasa dodatno će se rješavati zajedničkim sporazumom o otpisivanje dijela dugovanja - kazao je na konferenciji za novinare u Mostaru federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Džindić je podsjetio da je u posljednjih pola godine ovo četvrto sniženje cijena plina, pa je tako plin sada 34 posto jeftiniji u odnosu na 1. listopada 2015. godine.

Po njegovim riječima, od pokretanja procedure posljednjeg sniženja cijena, došlo je do novog pada cijena Gaspromovog plina, što bi moglo rezultirati i novim sniženjem cijena BH gasa.

- Predložit ćemo da se nakon današnje sjednice Vlade uradi još jedna rekalkulacija i da se na osnovu nove cijene plina i na osnovu drugih reorganizacijskih procesa unutar BH gasa donese još jedna odluka o sniženju cijene plina s 500 na 450 maraka - zaključio je ministar Džindić.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.