10.9.2016. 13:45
0
Hoyer: Brexit će stvoriti probleme za Europsku investicijsku banku
Izlazak Velike Britanije iz Europske unije će stvoriti teškoće za Europsku investicijsku banku (EIB), kreditora u vlasništvu vlada EU, rekao je danas predsjednik ove banke Werner Hoyer, prenosi Reuters.

EIB je i glavni alat investicijskog programa Europske komisije za koji se predviđa da bi mogao proizvesti 315 milijardi eura u investicijama u EU, a što se namjerava i povećati.

Na pitanje reportera u Bratislavi šta će se dogoditi sa EIB-om kada Velika Britanija, jedna od njenih glavnih akcionara, napusti EU, Hoyer je rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo veliki i važan akcionar Europske investicijske banke i važna zemlja članica Europske unije.

- To je razlog zašto će to biti težak proces – rekao je Hoyer na sastanku ministara finansija EU.

- Slijedi nam nekoliko godina neizvjesnosti, tokom kojih neće biti jasno šta će se dogoditi sa Velikom Britanijom i njenim odnosom sa Europskom unijom. O tome ovisi i odgovor na pitanje kakav će biti odnos između Velike Britanije i Europske investicijske banke - dodao je.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.