30.5.2017. 17:36
3
Izetbegović i Wigemark ponovo pozivaju na donošenje zakona o akcizama
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH ambasadorom Larsom-Gunnarom Wigemarkom o aktuelnostima u procesu integracija i reformi na putu BiH prema članstvu u EU.

Izetbegović je naglasio da je potrebno intenzivirati reforme s ciljem ubrzavanja razvoja i integracijskih procesa.

Bilo je riječi i o modalitetima operacionalizacije Koordinacijskog mehanizma za EU integracije.

Sagovornici su suglasni da je bitno pokrenuti rad u svim grupama unutar koordinacijskog mehanizma, a eventualne nedostatke i nesuglasice rješavati u hodu.

Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH istakao je da je neophodno pokušati opet s donošenjem zakona o akcizama na gorivo jer je uz njihovo donošenje usko vezano unapređenje infrastrukture, ali i dalji tok reformi. Sagovornici su se suglasili da je neophodno u javnosti pojasniti korist od akciza i pratećeg paketa povoljnih kredita za infrastrukturne projekte u cijeloj državi.

Wigemark je također informisao Izetbegovića o značaju projekta obnove luke Brčko kreditom EBRD-a, u okviru Agende povezanosti za zapadni Balkan, koja će biti razmatrana na samitu u Trstu 12. jula, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(Fena / Haris Ahbabović)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.