10.6.2017. 21:50
0
"Inferiorna pozicija Bosne i Hercegovine u energetskom sektoru uskoro će biti prošlost"
Naše mjesto je mjesto energetskog lidera u regionu, ukoliko reformišemo zakonodavstvo, prilagodimo ga evropskim standardima i pametno iskoristimo šanse koje nam se nude, istakao je danas u Beču ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović učestvujući na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji i forumu o održivosti zemalja članica energetske zajednice, prenosi Patria.

U svom obraćanju ministar Šarović je naglasio da  Bosna i Hercegovini trenutno radi na cjelokupnoj strategiji svog energetskog sektora, koja će utrti put snažne energetske tranzicije zemlje i podstaći razvoj čiste energije i enegetske efikasnosti.

- Vjerujem da će poslije Samita za Zapadni Balkan u Trstu 12. jula,  inferiorna pozicija Bosne i Hercegovine u odnosu na ostale članice energetske zajednice, postati prošlost - istakao je ministar Šarović.

Najviše pažnje, pred održavanje Samita u Trstu, ministri su posvetili implementaciji pariškog sporazuma o enegetskoj efikasnosti i izmjeni ugovora o uspostavi energetske zajednice, kojoj će uskoro biti dodata legislativa iz oblasti klimatskih promjena i životne sredine. Ministarskom skupu u Beču prisustvuje i komesar Evropske unije za proširenje i politiku susjedstva Johanes Han.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.