30.9.2017. 8:53
1
Budžet Bugarske ostvario višak od 1,2 milijarde eura
Budžet Bugarske prema preliminarnim podacima Ministarstva finansija krajem septembra ostvario je višak od 2,38 milijardi leva, odnosno 1,2 milijardi eura.

Prema tim podacima višak u budžetu iznosi 2,4 odsto od planiranog bruto domaćeg proizvoda /BDP/, saopšteno je iz ministarstva. 

Saldo nacionalnog budžeta zabilježilo je poboljšanje u odnosu na isti period 2016. godine uglavnom na bazi rasta poreskih prihoda. 

Istovremeno stanje na računu sredstava iz EU tokom ove godine zabilježilo je pogoršanje zbog izmirenja obaveza nastalih krajem 2015. godine. 

Bugarska je najnezaduženija država u regionu i priopada grupi zemalja u EU, čiji je član, sa najmanjim dugom, a ministar finansija Vladislav Goranov ranije je rekao da se zemlja u ovoj godini neće zaduživati.

(Srna / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.