14.10.2017. 20:50
0
Milićević u Washingtonu na sastancima Svjetske banke i MMF-a
Federalna ministrica financija Jelka Milićević u delegaciji državnih i entitetskih vlasti boravi u Washingtonu na godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF), saopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Godišnji sastanci guvernera Grupe Svjetske banke i Međunarodnoga monetarnog fonda okupljaju predstavnike središnjih banaka, ministarstava financija i razvoja, privatnoga sektora, organizacija civilnoga društva i sveučilišne profesore s ciljem rasprave o pitanjima globalnoga značaja, osobito o temama ekonomskih izgleda, ublažavanja siromaštva, poticanja razvoja te učinkovitosti pružene pomoći.

Organizirani su različiti seminari, regionalna izvješća, konferencije i drugi događaji usredotočeni na svjetsku ekonomiju, međunarodni razvoj i svjetski financijski sustav.

Ministrica Milićević, u svojstvu alternativnoga guvernera MMF-a za BiH za godišnje sastanke 2017., u petak je sudjelovala na plenarnoj sjednici guvernera iz 189 zemalja članica Svjetske banke i MMF-a.

Prisutnima su se obratili predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim i izvršna direktorica Međunarodnoga monetarnog fonda Christine Lagarde.

Ministrica je također sudjelovala na sastanku Belgijsko-nizozemske konstituence, koja broji 15 zemalja članica, među kojima je i BiH.

U subotu je održan niz bilateralnih sastanaka delegacije s predstavnicima MMF-a i Svjetske banke, na kojima se raspravljalo o dosadašnjoj i budućoj suradnji dviju financijskih institucija s BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.