13.12.2017. 12:06
0
Sindikat ne podržava budžet RS-a, penzioneri traže veća primanja
Predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić istakla je danas da je neophodno povećati plaće radnicima u ovom bh. entitetu, omogućiti bolje uvjete rada zaposlenim i spriječiti odlazak radne snage s ovih prostora.

U obraćanju poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine, u čijem radu ne učestvuje opozicija, Mišić je rekla da predloženi budžet RS-a za 2018. godinu, koji se razmatra po hitnom postupku, nije dobio podršku Saveza sindikata.

Istakla je da u konsultacijama u Vladi nisu učestvovali predstavnici granskih sindikata budžetskih korisnika, koji imaju svoje zahtjeve kako za povećanje plaća, tako i određenih naknada te da od ispunjenja tih zahtjeva zavisi i podrška budžetu.

Predsjednik Udruženja penzionera RS-a Rade Rakulj je ukazao da sva povećanja penzija nisu uspjela da izvuku penzionere iz grupe ugroženih građana.

-Nedovoljno je ono što je za penzionere učinjeno - rekao je Rakulj te predložio Vladi RS-a da razmotri povećanje koje bi bilo veće od najvaljenih dva posto od aprila naredne godine i da to bude linearno.

-Neka bude povećanje bar za još dva posto, na tih obećanih dva posto - rekao je on.

U toku je skupštinska rasprava o predloženom bužetu RS-a za 2018., koji iznosi 3,3 milijarde KM i uvećan je za 137 miliona KM u odnosu na ovogodišnji.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.