13.3.2018. 14:35
2
Željka Cvijanović se hvali povećanjem penzija u RS-u za sedam KM
Penzije u Republici Srpskoj (RS) od aprila će bit će uvećane za dva posto, najavila je danas entitetska premijerka Željka Cvijanović.

- To znači da ćemo u nekoliko godina imati povećanje penzija od više od 17,5 posto. To je, iako jeste bio iskorak, težak korak imajući u vidu teško i složeno finansijsko stanje, za koje se nadamo da je iza nas – ustvrdila je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci

Istakla da će biti još povećanja penzija, ali malih, kako se ne bi ugrozio ovaj sistem.

Smatra da bi i novinari i javnost trebalo da primjete da se penzije u tom bh.entitetu sada islaćuju redovno, bez zakašnjenja, kako je to bilo ranijih godina.

Podsjećanja radi, prosječna penzija u RS-u za mjesec februar iznosila je 351,22 KM, što znači da će se penzije povećati za sedam KM.

(Fena / Haris Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.