2.4.2018. 16:20
0
Služba za zapošljavanje sufinansira zaposlenje 536 osoba na šest mjeseci
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisala je danas s poslodavcima ugovore kojima će u okviru tri programa mjera za poticaj zapošljavanja biti obuhvaćene ukupno 536 osoba s evidencije Službe.

Direktor Službe za zapošljavanje KS Midhat Osmanbegović pojasnio je da je riječ o programima “Prilika za sve”, “Program maloljetničke delinkvencije” i “Program obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije”.

“U prvom programu priliku za zaposlenje dobilo je 400 osoba kod 217 poslodavaca, u Programu maloljetničke delinkvencije bit će uposleno 105 sociologa, psihologa i pedagoga u 70 škola, a Programom obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije obuhvaćena je 31 osoba kod tri poslodavca”, rekao je Osmanbegović, javlja “Fena”.

Poslodavcima koji prime nezaposlene u programu Služba će u periodu od šest mjeseci refundirati sredstva u ukupnom iznosu 600 KM, po novouposlenoj osobi, za dio isplate plaća i uplatu poreza i doprinosa.

Služba će poslodavcima, korisnicima programa za dokvalifikacije i prekvalifikacije 31 nezaposlene osobe finansirati troškove u maksimalnom iznosu od 3.000 KM po osobi, uz obavezu poslodavca da osobe čije se obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije finansiraju, po okončanju iste, zaposli na period od najmanje šest mjeseci.

Najavljeno je da će u narednom periodu početi relizacija.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.