25.4.2018. 20:36
0
Nissan LEAF najtraženiji električni automobil
Prodaja Nissanovih električnih vozila porasla je prošle godine za 10 posto na globalnoj razini, a tome je najviše doprinijela rastuća potražnja za Nissanom LEAF bez emisija, najprodavanijim električnim vozilom na svijetu, saopćili su iz Nissana.

U fiskalnoj godini koja je završila 31. marta Nissan LEAF, automobil na potpuno električni pogon, je ostvario znatan porast na svim važnim tržištima električnih vozila, u Japanu, Europi i SAD-u.
Zahvaljujući interesu kupaca za novi Nissan LEAF druge generacije, koji nudi veći domet i nove napredne tehnologije, očekuje se daljnji porast potražnje. Prodaja nove generacije modela, predstavljenog u oktobru 2017. godine je u porastu u Japanu i SAD-u. Za ovu se fiskalnu godinu očekuje početak prodaje posve novog Nissana LEAF na više novih tržišta, uključujući Latinsku Ameriku, kao i Aziju i Oceaniju.
"Uspješna globalna prodaja Nissanovih električnih vozila priznanje je našoj stručnosti i potvrda našeg vodećeg položaja u području tehnologije električnih vozila", rekao je izvršni potpredsjednik Nissana i direktor Nissanovog odjela za vozila na električni pogon Daniele Schillaci.

"Neviđena reakcija kupaca na Nissan LEAF, najnapredniji električni automobil na svijetu, značajno je pridonijela snažnom Nissanovom rastu u 2017. godini. Nissan LEAF najprodavaniji je električni automobil na svijetu, uz najveću prisutnost na tržištu i dostupnost. Očekujemo da će ostati na vodećem položaju i u 2018. godini", dodao je Schillaci, prenosi SEEbiz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.