9.8.2018. 14:37
0
Saudijski milijarder Alwaleed Bin Talal kupio udio u Snapu za 250 miliona dolara
Saudijski milijarder princ Alwaleed Bin Talal kupio je 2,3 posto udjela u Snapu za 250 miliona dolara, izvijestili su britanski mediji.

Ulaganje se vremenski poklopilo s nastojanjima kompanije da potakne povjerenje ulagača u servis za poruke Snapchat, primjećuje BBC.

Broj korisnika koji poruke šalju svakog dana pao je u drugom tromjesečju za dva posto u odnosu na prethodna tri mjeseca i iznosio je 188 miliona.

Kompanija se također suočava s konkurencijom u digitalnom oglašavanju, u čemu se izdvaje Facebook.

U Snapu pritom ističu da su im unatoč manjem broju korisnika prihodi u drugom tromjesečju porasli, a gubici su smanjeni.

Prihodi su im tako poskočili čak 44 posto, na 262 miliona dolara. Gubici su smanjeni za petinu, na 353 miliona dolara.

Na godišnjoj je razini broj svakodnevno aktivnih korisnika bio oko osam posto viši nego u istom razdoblju lani, piše SEEbiz.

Najavljujući investiciju, princ Alwaleed nazvao je Snapchat „jednom od najinovativnijih platformi društvenih medija u svijetu. Vjerujemo da su tek površinski zagrebli svoj pravi potencijal i blagoslovljeni smo što možemo biti dio toga".

Transakcija u sklopu koje su dionice kupljene po prosječnoj cijeni od 11 dolara zaključena je u maju, kazao je saudijski princ.

Osim Snapchata, saudijski milijarder uložio je i u druge tehnološke kompanije, uključujući Lyft, Twitter i JD.com.


Lejla Trle

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.