30.11.2018. 21:44
1
Bayer otpušta 12.000 radnika širom svijeta
Njemačka farmaceutska kompanija Bayer najavila je otpuštanje 12.000 radnika širom svijeta radi smanjenja troškova.

Kompanija, čije je sjedište u Leverkuzenu, saopštila je danas da će detaljan plan otpuštanja biti razrađen tokom narednih nekoliko mjeseci, ali da će najveći broj radnika ostati bez posla u Njemačkoj.

Bayer, koji zapošljava ukupno 118.200 ljudi, kupio je ove godine američku kompaniju Monsanto, koja proizvodi sredstva protiv korova.

Bayer je saopštio da, nakon kupovine američke kompanije i sprovođenja drugih strukturnih mjera sa ciljem poboljšanja efikasnosti, očekuje se godišnji prihod od 2,6 milijardi eura od 2022. godine.

Dio tog novca biće iskorišten za jačanje konkurentnosti i inovacije.

Vrijednost akcija ove kompanije danas je na berzi u Frankfurtu porasla za tri posto, navodi AP.


(SRNA/Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.