20.12.2018. 12:38
1
Srbija ima štetu od preko 34 miliona eura zbog uvođenja taksi na robu iz Srbije
Od 21. studenoga kada je Priština uvela takse na proizvode iz Srbije direktna šteta iznosi 34,6 miliona eura, kazao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić.

- Od 21. studenoga na Kosovo je plasirano manje robe u vrijednosti od 34,6 miliona eura- istaknuo je Ljajić  i dodao da je to iznos direktne štete dok je indirektna šteta višestruko veća, prenose srpski mediji.

On je rekao da se na Kosovu otprema reeksportovana roba kao i strani brendovi.

-Ovo je treća kampanja – 2008., 2010. i sad. Prve dve nisu urodile plodom osim ove, jer trgovci u južnom delu Kosova ne drže u prodavnicima robu iz Srbije - napominje Ljajić.

Napominje kako je zbog ove mjere Prištine "procvjetao šverc" jer ljudi moraju da se snalaze za osnovne životne namirnice.

-Moramo da osiguramo plasman osnovih životnih namirnica, ljekova, to neće biti ugroženo, ma koliko teško bilo. Kosovo ne može hermetički da se zatvori - kazao je ministar u Vladi Republike Srbije.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.