23.7.2019. 18:52
2
Dionice Aluminija pale na 65 KM
Na Sarajevskoj berzi danas je trgovano sa 125 dionica Aluminija po cijeni od 65 KM po dionici, što je pad u odnosu na prošlu sedmicu, kada je cijena dionice Aluminija iznosila 76 KM, piše Novinska agencija Patria.

To je ujedno i najniža cijena dionice Aluminija u 2019. godini,  dok je najveća cijena iznosila 80 KM.

U prošlu srijedu trgovano je sa 288 dionica Aluminija po cijeni od 76 KM po dionici. Dva dana kasnije, prema podacima Sarajevske berze, trgovano je sa 189 dionica Aluminija po cijeni od 75 KM dok je cijena dionice Aluminija danas iznosila 65 KM.

Aluminij ne radi od 10. jula, nakon što je kompanija isključenja sa elektroenergetske mreže zbog dugovanja za struju koja su blizu 300 miliona KM.

Najveći dioničar u Aluminiju je Vlada Federacije BiH koja ima 43,9 posto dionica u toj mostarskoj kompaniji, koliko imaju i mali dioničari, dok Vlada Hrvatske ima 12 posto dionica u Aluminiju.


(NAP/Amila Alijagić)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.