30.9.2019. 22:20
0
Moguće preseljenje pogona nekih japanskih kompanija u BiH
Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnikom Agencije u Tokiju Shigehikom Nishihamom o novim koracima na unapređenju investicija Japana u BiH, te afirmaciji BiH kao destinaciji za strana ulaganja.

Nishihama je obavijestio Milinića o naporima koje ulaže s ciljem promocije BiH japanskim privrednicima radi ulaganja, svom doprinosu na izvozu bh. vina, te promociji bh. turizma.

- Smatra da bi nekoliko japanskih kompanija koje trenutno posluju u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj i Mađarskoj moglo preseliti pogone u Bosnu i Hercegovinu, pri tome ističući da je japanska kompanija preciznih strojeva pod nazivom "Tsubaki Nakashima" koja je poslovala u centralnoj Evropi, u 2017. godini preuzela kompaniju TN Bosnia d.o.o. Konjic . Ovaj primjer bi mogao poslužiti drugim investitorima da investiraju u BiH - navodi se u saopćenju Agencije za unapređenje stranih investicija BiH.

Nishihama također smatra da bi se još nekoliko proizvoda iz BiH moglo naći na japanskom tržištu, među kojima je i med.

(Fena / Haris Ahbabović)

BiHJapan
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.