1.4.2020. 16:42
0
Kojim firmama će Vlada FBiH subvencionirati doprinose i poreze: Pomoć ide svima onima koji nisu otpuštali radnike!
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je da je glavni prioritet Vlade FBiH subvencioniranje doprinosa i poreza za sve zaposlene u realnom sektoru.

To je izjavio u obraćanju nakon održanog sastanka s predstavnicima klubova u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na kojem je predstavljen okvirni program stabilizacijskih mjera za pomoć privrednicima.

Novalić je potcrtao da će pravo na subvencije imati poslodavci koji nisu otpustili radnike te da će te mjere obuhvatiti sve, od obrtnika do velikih preduzeća.

Najavio je i formiranje dva fonda od milijardu KM za pomoć privrednicima.

Istakao je da su zastupnici dali određene primjedbe, da su bili vrlo konstruktivni te da će sve prijedloge razmotriti na sjednici Vlade FBiH u petak, nakon što ih finaliziraju.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.