15.5.2020. 19:35
0
Gorenje zatvara fabriku u Zaječaru
Dvije godine nakon donošenja odluke da poslovanje fokusira na snažno razvijanje osnovne djelatnosti, a to je - proizvodnja kućnih aparata i postepeni izlazak iz ostalih proizvodnih djelatnosti, menadžment Gorenja donio je odluku da zatvori zaječarsku fabriku za proizvodnju sanitarne opreme Gorenje Home.

Fabrika, kako navode iz kompanije Gorenje, već duže posluje sa značajnim gubicima.

Menadžment Gorenja intenzivno pregovara sa dva potencijalna partnera koji bi iznajmili ili kupili prostor i kapacitete za proizvodnju i omogućili ponovno zapošljavanje radnika u zaječarskoj fabrici u što kraćem roku.

„Očekujemo da bi ti pregovori mogli da budu okončani veoma brzo. Oba zainteresovana partnera imaju namjeru da šire djelatnost, pa bi u ovoj fabrici posao moglo da nađe i više radnika nego što ih mi u ovom trenutku imamo. Riječ je inače o možda i najboljem timu zaposlenih koji Gorenje Grupa ima, i zato je odluka o povlačenju iz proizvodnje za nas bila veoma teška“, naveo je direktor Gorenje Home Zaječar Vlado Kreb

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.