28.12.2020. 13:55
0
Ukupan broj preminulih u pandemiji koronavirusa u Njemačkoj nadmašio 30.000
Broj preminulih u pandemiji koronavirusa u Njemačkoj nadmašio je 30.000 ljudi, dok se vlasti u toj zemlji nadaju da će restriktivne mjere koje su uvele oboriti te brojke.

Nacionalni centar za kontrolu bolesti, Institut Robert Koch, saopćio je u  ponedjeljak da je još 348 preminulih u proteklih 24 sata, čime je ukupan broj umrlih u zemlji porastao na 30.126.

Broj zaraženih porastao je za 10.976 ljudi na ukupno 1,65 miliona.

To povećanje niže je nego prije sedmicu dana, ali zbog manjeg broja testiranja i izvještavanja tokom božićnog perioda, ta brojka je znatno niža od stvarne.

Njemačka je imala relativno nisku stopu smrtnosti u prvoj fazi pandemije, ali je zabilježila na stotine smrtnih slučajeva u proteklim sedmicama. Među evropskim zemljama, Italija, Britanija, Francuska i Španija imaju veći broj preminulih u pandemiji od Njemačke, prenosi AP.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.