9.8.2021. 19:27
0
Schmidt naglašava važnost Centralne banke BiH za stabilnost i razvoj BiH
Visoki predstavnik Christian Schmidt održao je danas u Sarajevu sastanak s guvernerom Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senadom Softićem.

Schmidt je naglasio potrebu za postojanjem jake i nezavisne CBBiH - dejtonske institucije koja štiti stabilnost monetarnog i finansijskog sektora BiH od svog osnivanja 1997. godine, čime direktno doprinosi sveukupnoj stabilnosti i razvoju zemlje - saopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik i guverner CBBiH razmijenili su mišljenje o potrebi očuvanja i daljnjeg razvijanja dosadašnjih uspjeha, te o važnosti kontinuiranog rada upravljačkih struktura CBBiH u cilju očuvanja neometane sposobnosti CBBiH da izvršava svoje ustavne i zakonske obaveze.

Visoki predstavnik je također naglasio koliko cijeni rad CBBiH kojim je ova institucija zadobila povjerenje javnosti u cijeloj zemlji.

Visoki predstavnik Christian Schmidt i guverner CBBiH Senad Softić također pozdravljaju ponudu Deutsche Bundesbank - centralne banke Savezne Republike Njemačke - da pojača svoj dijalog s CBBiH kako bi se dodatno unaprijedili kapaciteti CBBiH za usklađivanje s EU standardima i provođenje najboljih primjera iz prakse u sistemu centralnog bankarstva u BiH - navodi se u saopćenju.

/Fena/

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.