27.10.2021. 13:13
0
U Centru Skenderija otvoren sajam namještaja 'Interio'
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić otvorio je danas 37. međunarodni specijalizovani sajam namještaja "Interio" koji će se narednih pet dana održavati u dvorani sarajevskog Centra Skenderija.

- Sajam "Interio" je sada već tradicija duga 37 godina i sajam koji je prepoznatljiv u poslovnoj zajednici drvoprerađivača, ali i drugim djelatnostima koje su direktno ili indirektno povezane s drvnoprerađivačkom industrijom - istakao je Okerić.

Naveo je i kako mu je zadovoljstvo, kao predsjedavajućem Skupštine KS, reći da je drvoprerađivačka industrija prepoznata kao strateška grana privrede i kroz izradu i donošenje Strategije razvoja Kantona Sarajevo za period od 2021. do 2027. 

- Uzimajući u obzir činjenicu da je više od 60 posto površine Kantona šumsko zemljište, te da Sarajevo baštini stoljetnu tradiciju obrade drveta i drvnih sortimenata, ova privredna oblast je u KS izuzetno značajna. Dakle, imamo bogatu tradiciju i sirovinu, koju istina, treba obnavljati. Upravo s tom namjerom Ministarstvo privrede KS je, u saradnji s javnim preduzećima i ostalim resornim ministarstvima, pokrenulo najveću akciju pošumljavanja u zadnjih 30 godina, tokom koje je planirano zasaditi više od pola miliona novih stabala, što je osim ekološkog i veliki ekonomsko-socijalni benefit i dugoročno planiranje resursa - naglasio je Okerić.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo je kazao kako će svoje proizvode na ovom sajmu izložiti više od 20 izlagača iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, između ostalih iz Turske i Italije.

- Oni će se sa svojom ponudom predstaviti na prostoru od 3.000 kvadratnih metara koliko im omogućava dvorana Mirza Delibašić - dodao je Kapo, te podsjetio kako je prošlogodišnji sajam bio otkazan zbog pandemije.

Također je potcrtao i kako će organizator i svi učesnici na ovogodišnjem sajmu ispoštovati sve propisane epidemiološke mjere, te pozvao i sve posjetioce da i oni to urade i da, obavezno, prilikom posjete sajmu nose maske.

- Ulaz na sajam je slobodan, a radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati - istakao je Kapo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.