8.1.2024. 9:06
1
Kabiri gradi novi pogon u Aluminiju, planira zaposliti još stotine radnika
Amir Gross Kabiri, vlasnik Aluminij Industrije, koji je pokrenuo proizvodnju u pogonu nekadašnjeg Aluminija, govorio je o poslovnim planovima.

– Aluminij Industries je zakupio proizvodne pogone na 30 godina. Osiguravamo radna mjesta za više od 330 porodica, i očekujemo povećanje na 550-600 zaposlenika kad završimo naš plan razvoja, koji uključuje izgradnju vlastitog izvora obnovljive energije, kao i novu liniju finalnih proizvoda – rekao je Kabiri u intervjuu za Index.hr.

Kako je naveo, od 2020. godine, Aluminij je doživio značajno širenje, povećavajući proizvodni kapacitet sa 75.000 MT na 250.000 MT.

– To je omogućeno kroz značajan investicijski plan. Također ulažemo dodatnih 25 miliona KM za uspostavu nove proizvodne linije za žičane šipke kako bismo zadovoljili tržišne zahtjeve – istaknuo je.

– Nadalje, imamo više faza investicija usmjerenih na obnovljivu energiju, sa značajnim projektom koji će biti najavljen 2024. godine – zaključio je Kabiri.

(Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.