30.1.2023. 15:36
0
Nakon 30 godina braka s njim i dalje je tajanstvena: Sarajka koja je osvojila Bregino srce krije tajnu dugovječnog braka
FOTO: Dragan Kadić/Glossy
Goran Bregović već tri decenije uživa u braku sa suprugom Dženanom Sudžuka, sa kojom ima tri kćerke, Emu, Unu i Lulu.

Ona se uistinu rijetko pojavljuje u javnosti. Dženana kroz šalu kaže da nije ljepotica, već starica. 

"Ma, kakva ljepotica. Ja sam starica. Ali, možete da me pitate kako se osjećam kao majka čija je kćerka umjetnica", rekla je jednom prilikom za Blic.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila zaboravljena fotografija na kojoj su Bregović i njegova sadašnja supruga Dženana dok poziraju na brodiću, pa su mnogi zapazili ali i komentarisali neprolaznu Dženaninu ljepotu.


Najljepša Sarajka i najpopularniji rok muzičar u mirnoj luci već tri decenije 

Prelijepa Sarajeka, bivša manekenka, u Bregu se zaljubila kada je imala samo 16 godina. Mnogi su pisali o tome da je to bila ljubav na prvi pogled. Dženana je važila za jednu od najljepših djevojaka u Sarajevu. Brega joj nije mogao odoljeti niti je ona odoljela Bregi.

Vezu su počeli 1977. godine. Brega i Dženana su 1993.godine odlučili zajedno da uplove u mirnu luku. Dobili su tri kćerke, Emu, Unu i Lulu. Sve one njegove uspjehe, turbulencije u karijeri Dženana je ispratila bez pojavljivanja u javnosti i komentara,

Svadba je upriličena u Parizu, a kum na vjenčanju sa mladoženjine strane bio je Kusturica, dok je sa mladine strane kumovala Amila Sulejmanović, dugogodišnji prateći vokal Bijelog dugmeta.

Dženanu je kroz medije uvijek pratio samo lijep glas. Kada god je bilo pomena o njoj u medijima,  uz njeno ime je uvijek išao epitet jedne od najljepših žena u Jugoslaviji. Njoj su se divile i starije i mlađe generacije, iako je ona često naglašavala da sebe ne doživljava tako.

No Brega je prije nje ljubio mnoge poznate dame, pa su tako mnogi pisali o njemu i glumici Maji Sabljić, a kasnije su ga povezivali i sa Alkom Vuicom.

Vremenom su promijenili adrese. Ona se sa djecom preselila u Pariz, a Brega se vodeći se muzikom putovao širom svijeta i uvijek se vraćao Dženani. 

Priča liči na jednu prelijepu i mirnu priču o ljubavnom paru. Ali kako su se nosili sa njegovom slavom  i sa obožavateljkama, ostala je za sada tajna. Stekao je reputaciju velikog zavodnika i  ne samo to. "Bregović je u vezu sa...", "Bregović vara Dženanu", "Muzičar uslikan u društvu lijepe...". Bilo je ovakvih naslova milion.

Međutim u svom gostovanju u Ami G show-u prije par godina, na pitanje voditelja u uspješnosti svog višedecenijskog braka, Bregović odgovara jednu zanimljivu stvar: "Možda je i jedini način zapravo da se održi brak jeste da se živi odvojeno. Većinu brakova pokvari stanovanje, ima nešto što je opasno u stanovanju. Treba imati sastanke sa onim ko ti se sviđa, što bi sad prisustvovao viklerima...", rekao je kroz smijeh Bregović. 

Iako se mnogo špekulisalo o Breginim aferama, u javnosti Bregović to nikada nije potvrdio ali ni demantovao. Umjesto odgovora na pitanja o nevjerstvu, odgovarao je: “Treba se ženiti. Ozbiljno. Svako će na svoj način dotjerati svoj brak da funkcioniše onako kako mu odgovara, ali to svakako treba uraditi. Morate imati nekoga u životu da napravi balans, da vam život ne pretegne na neku stranu. Brak i porodica tome služe – da postoji nekakva gravitacija. To posebno važi u zanimanjima kao što je moje. Inače, ta gravitacija krene da vas napušta”, naveo je muzičar ranije.

Ne može neko bez razloga biti sa nekim u braku decenijama


Ako je neko Bregovića dobio za cijeli život, to je onda ova plavuša. Zna Dženana " ono što sve ostale žene koje su dovodili u vezi sa muzičarem nisu znale". Sa tako jakom ulogom u životu rok legende držala se i drži se po strani. Pojavi se s vremena na vrijeme sa porodicom u javnosti.


(Piše: Erna Hadžić) 

 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.