21.10.2015. 11:03
0
„Hotel Transilvanija 2“ od ovoga četvrtka u svim BH kinima
Nakon vrlo uspješnih pretpremijera u Banja Luci, Tuzli i Zenici nastavak animiranog blockbustera od 22.oktobra dolazi redovni repertoar BH kina!
Nakon što je proteklog vikenda napravio gotovo 1000 gledatelja u nekoliko pretpremijernih projekcija u tri BH grada,  novi nastavak animiranog hita „Hotel Transilvanija 2“ koji se od ovoga četvrtka, 22. oktobra kreće sa prikazivanjem u svim BH kinima u 3D-u u sinhronizovanoj, ali i originalnoj engleskoj 2D verziji u distribuciji Con film, zvaničnog distributera naslova studija Sony za teritoriju BiH.

Prvi nastavak animiranog hita „Hotel Transilvanija“ 2012. godine poharao je domaće i svjetske kino blagajne i u svijetu zaradio preko 350 milijuna dolara. Studio Sony Pictures Animation koji je do sada snimio neke od najvećih animiranih hitova kao što su dva nastavka „Štrumpfova“, tri nastavka „Sezone lova“ i dva nastavka „Oblačno s ćuftama“, još jednim draguljem učvrstio je svoje mjesto među vodećim animiranim studijima u svijetu. 

Drakula, Mavis, Jonathan, Frankenstein, Mumija, Nevidljivi čovjek i ostali otvorit će vrata poznatog nam hotela za još jednu ludu urnebesnu avanturu u kojoj ćemo upoznati i neke nove likove, a jedan od njih je i mali sin Mavis i Jonathana čije dogodovštine možete pogledati u sinhronizovanoj kino najavi ovog mega hita koji je u prvom vikendu prikazivanja samo na američkim kino blagajnama oborio rekord najboljeg septembarskog otvaranja svih vremena sa zaradom od gotovo 50 miliona dolara a do sada inkasirao gotovo 140 miliona dolara.

Drakulin hotel koji je iz početka kao svoje goste prihvaćao isključivo čudovišta sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk  ne pokazuje znakove pravog vampira. Dok se Mavis nalazi u posjeti kod Johnnyjevih roditelja gdje je očekuje pravi kulturalni šok, Drakula moli za pomoć svoje prijatelje kako bi sa svojim unukom prošao kroz „vampirski trening“. Međutim nitko od njih nije svjestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, staromodni otac Vlad dolazi u posjet hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čistokrvne vampirske krvi – i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak – stvari će postati vrlo... šišmikolike!

Kao i u sve animirane hitove do sada i „Hotel Transilvanija 2“ u BH kino dvoranama mogu gledati i oni najmlađi gledatelji zahvaljujući sinhronizaciji u kojima su glasove njihovim omiljenim junacima dali neki od najpoznatijih glumaca regiona. Film ponovo režira Genndy Tartakovsky, tvorac originalnog filma, a glasove glavnim karakterima u originalnoj engleskoj verziji posuđuju veliki američki komičari Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi i drugi... 

"Hotel Transilvanija 2" će od 22.oktobra krenuti sa prikazivanjem u multiplexu Cinema City Sarajevo, gdje je za subotu 24.oktobra terminu od 12:00 sati uz akciju kupi jednu kartu, drugu dobiješ gratis uz podršku partnera zakazana prava Dječija premijera, te multiplexima Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici te Andrićgrad u Višegradu, kinima Kaleidoskop u Tuzli, Centar film u Prijedoru i Theatre u Busovači te putem pokretnih oprema u Tešnju, Gračanici i Srebreniku. Con film već za 05.novembar najavljuje Svjetsku premijeru novog filmskog blockbustera a u pitanju je naravno najočekivaniji film godine, 24-ti James Bond film "Spectre".
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.