8.7.2016. 12:00
0
Netflix kupio hrvatski film "Ti mene nosiš" Ivone Juka
Netflix, američki servis za online stream multimedijskih sadržaja koji mnogi nazivaju i 'televizijom budućnosti', otkupio je prava za prikazivanje filma "Ti mene nosiš" Ivone Juka, kao prvog filma iz Hrvatske, ali i iz cijele regije.

"Gigantski video-on-demand servis od siječnja je dostupan u gotovo svim zemljama, što znači da će 'Ti mene nosiš' imati priliku pogledati preko 75 miliona ljudi širom svijeta", saopćila je producentska kuća 4film.

Po riječima producentice Anite Juka, time je hrvatski film dobio najveću distribuciju u svijetu. "Za razliku od ograničene distribucije hrvatskog filma u europskim kinima, koja traju tek mjesec ili dva, i to uglavnom u art-house kinima, naš film moći će preko Netflixa gledati široko gledateljstvo, i to narednih pet godina", rekla je Anita Juka, producentica filma.

"Jako sam sretna što će naš film biti dostupan tako širokom gledateljstvu. Ovo je sjajno priznanje kvaliteti našeg filma i fantastičan komercijalni uspjeh, koji dokazuje da je 'Ti mene nosiš' jednako zanimljiv kao i svjetski hitovi koji se nalaze u Netflixovoj ponudi", izjavila je Ivona Juka.

Jukin film prikazan je na više od dvadeset međunarodnih filmskih festivala, osvojivši devet nagrada, od kojih se ističu dva Grand Prixa za najbolji film (Avvantura Film Festival i LET'S CEE Film Festival), kao i Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg Novom.

Za režiju i scenarij filma Ivona Juka je dobila i najveće hrvatsko priznanje u kulturi za 2015. godinu, nagradu Vladimir Nazor.

Film je bio nominiran za Najbolji europski film godine Europske filmske akademije, a bio je i kandidat za Oscara za najbolji strani film, Američke akademije filmskih nauka i umjetnosti.

U filmu koji kroz tri priče govori o odnosima kćeri i očeva glume Lana Barić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Helena Beljan i drugi.


(FENA)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.