16.8.2016. 12:03
0
Pogledajte atmosferu sa sinoćnjeg crvenog tepiha: Prije dvadeset godina, Sarajevo nije imalo ni infrastrukturu za ovakav festival!
U Sarajevu je sinoć, četvrtog dana 22. Sarajevo Film Festivala, u Narodnom pozorištu upiriličena međunarodna premijera filma LIVADA, reditelja Cemila Agaciklioglua, u sklopu Takmičarskog programa - Igrani film.

Tim povodom crvenim tepihom SFF-a su prošetali režiser filma “Livada”, te ostali članovi ekipe. Ekipa filma je nakon toga i potpisala fotografije. 

Jedna od značajnijih ličnosti koja se prošetala prošle večeri na Crvenom tepihu jeste i Wolfgang Amadeus Brülhart, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva koje će mu danas i zvanično biti uručeno. Nekadašnji zamjenik ambasadora i kulturni savjetnik u Ambasadi Švicarske u BiH Srce Sarajeva će dobiti u znak priznanja za doprinos i podršku Obala Art Centru, kao i za inicijativu za izgradnju Meeting Pointa kao kulturnog centra, koji je danas prepoznat kao mjesto susreta i zvanično kino Sarajevo Film Festivala.

Pored njih na crvenom tepihu su se pojavili i pojedini glumci iz Bosne i Hercegovine, među kojima i poznata glumica Jasna Ornela Bery, mlada pjevačica Rialda Lokvančin, ali i brojne druge ličnosti iz bh. javnog života.

Veliki broj Sarajlija, ali i bh. dijaspore su došli pred Narodno pozorište kako bi pozdravili glumce i osjetili dio atmosfere sa crvenog tepiha. 

Novinarka: Anesa Agović
Snimatelj i montaža: Ramiz Uzunović

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.