2.5.2017. 13:10
0
Film "Tajna iz prošlosti" sniman u Sarajevu i Istanbulu, uskoro premijera ovog filma u BiH
Trailer dugometražnog igranog filma "Tajna iz prošlosti“, koji je sniman u Sarajevu prošle godine, svečano je prikazan u Istanbulu, a premijera filma očekuje se početkom septembra ove godine.

Producentica filma je Amira Kudumović Gorgulu, Udruženje "Scena“ i produkcijska kuća "Bor Medya Yapim“, a reditelj je Rašit Gorgulu iz Turske. Glavne uloge u filmu ostvarili su turski glumac Serkan Senalp i makedonska glumica Nataša Petrović. Pored njih u filmu igraju i bh. glumci Emir Hadžihafizbegović, Selma Alispahić, Mirsad Tuka, Amila Terzimehić, Gordana Boban, Maja Jurić, Suzana Kardeš, Ufuk Bayraktar, Slavko Sobin i Haluk Piyes.

Veći dio filma sniman je u Sarajevu i okolini, a dio scena sniman je i u Istanbulu.

"Tajna iz prošlosti“ govori o turskom mladiću Aliju koji saznaje da je usvojen, te dolazi u Bosnu kako bi pronašao svoju biološku majku.

Na konferenciji za medije koja je upriličena u Istanbulu, pored velikog broja predstavnika medija, prisustvovala je ekipa filma, te direktorica kompanije "Zona Agency“ Anila Gajević. Ova agencija je bila zadužena za casting za glumce iz BiH.

Kako je saopćeno iz Udruženja "Scena“, film će zasigurno imati širok kulturološki značaj u cilju predstavljanja Sarajeva u regiji i na međunarodnom planu, a prema svim predispozicijama "Tajna iz prošlosti“ će uskoro postati veliki hit u kinima.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.