29.6.2017. 11:13
0
Posljednje večeri NAFF-a prikazano dvanaest filmova
Posljednje večeri dvanaestog Međunarodnoga festivala animiranog filma - NAFF 2017. prikazano je dvanaest filmova natjecateljske konkurencije.
Među njima je i hrvatski film "Mutne vode", autorice Anamarije Vidaković. BiH ove godine nije imala predstavniak u natjecateljskoj konkurenciji.

Pozornost publike privukla je francuska ekranizacija sicilijanske mafijaške obitelji u filmu "Siroco", a ništa manji dojam na gledatelje nije ostavio uradak "Playing house", turske gošće Festivala Ozgul Gurbuz i njezinog kolege Cenk Koksala.

Kao i prethodnih večeri, prikazana su dva francuska filma, a gledatelji su mogli uživati u francuskim,  izraelskim, portugalskim, meksičkim, kanadskim, španjolskim te albanskim i grčkim animiranim ostvarajima.

NAFF je otvoren u subotu navečer u neumskom Hotelu "Sunce", a u pet dana trajanja Festivala posjetitelji su imali prigodu uživati u 53 animirana ostvarenja pristigla iz svih krajeva svijeta, dok je u panorama programu prikazano još dodatnih dvadesetak filmova. 

 Animirani filmovi iz Neuma su prikazani u Posušju i Mostaru, a gledatelji su u ta dva grada mogli odabrati film koji će osvojiti Nagradu Mostara i Nagradu Posušja. Projekcije NAFF-a u Posušju pošle su isti dan kada i u Neumu, 24. lipnja, dok su u Mostaru išle s danom zakašnjenja.

 Ove godine NAFF je dodijelio posebnu zahvalnicu dugogodišnjem prijatelju i podupiratelju Festivala šefu Misije OESS-a u BiH Jonathanu Mooreu, a uručila mu je izvršna producentica Festivala Sanja Rajič Banjac.

Generalni pokrovitelj Festivala je  bilo Veleposlanstvo SAD-a u BiH, a pokrovitelji su bili hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju FBiH, Federalno ministarstvo zaštite okoliša i turizma, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Vlada HNŽ-a te Turistička zajednica HNŽ.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.