5.7.2017. 10:05
0
Adrien Brody dobija nagradu Leopard na filmskom festivalu u Locarnu
Američki glumac Adrien Brody primit će prestižnu nagradu Leopard Club na filmskom festivalu u Locarnu u Švicarskoj narednog mjeseca, saopćili su organizatori festivala u utorak.

Brody (44), najpoznatiji po upečatljivoj ulozi iz Oscarom ovjenčanog filma o holokaustu "Pijanist", primit će nagradu 4. augusta na festivalu na živopisnoj obali jezera Maggiore.

Nagrada se dodjeljuje glumcu "čiji je rad ostavio traga u kolektivnoj imaginaciji" i ranije su je dobijali Faye Dunaway, Mia Farrow i Andy Garcia.

- Brody je stekao trajno mjesto u kolektivnoj imaginaciji kino publike kada je glumio kompozitora Wladyslawa Szpilmana u "Pijanisti" - saopćili su organizatori festivala.

Glumac, koji je dobio Oscara za tu ulogu, "otada je demonstrirao svoj status jednog od najsvestranijih glumaca i cijenjen od filmskih radnika u Hollywoodu i van njega, dodaju organizatiori filmskog festivala.

Sedamdeseto izdanje Locarno film festivala traje od 2 do 12. augusta, prenosi AFP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.