7.8.2017. 13:18
0
Premijera filma 'Živi štit' u Prozoru
Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma"Živi štit" Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini bit će upriličeno večeras, s početkom u 20.00 sati, u Domu kulture u Prozoru.

Film "Živi štit" je peti po redu dokumentarni film Saveza logoraša u BiH, a govori o logorašima koji su izvođeni i korišteni u živim štitovima tokom boravka u logorima 1992-1995. godina.

Film je ujedno i živo svjedočenje o stotinama ubijenih logoraša koji nisu imali sreću da prežive štitove i o desetinama onih nad kojima su, nakon neuspjelih borbenih operacija, izvršene egzekucije i strijeljanja, saopćeno je iz Saveza logoraša BiH.

U filmu učestvuje 12 preživjelih svjedoka, a sniman je na autentičnim lokacijama širih i užih područja gradova Doboja, Mostara, Rogatice, Sarajeva, Prozora itd.., navodi se. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.