17.8.2017. 22:30
0
"Strašna majka" pobjednik 23. SFF-a
Na 23. Sarajevo Film Festivalu dodijeljene su nagrade Srce Sarajeva u svim takmičarskim kategorijama, na ceremoniji koja je upriličena u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Žiri u sastavu Michel Franco, Mark Adams, Goran Bogdan, Fatma Al Rmaihi, Melisa Sozen donio je odluku da "Scary Mother" ostvarenju daju nagradu Srce Sarajeva za najbolji film. To je film režiserke Ane Urushadze koji je rađen u gruzijsko-estonskoj produkciji. 

Ornela Kapetani proglašena je najboljom glumicom 23. Sarajevo Film Festivala, za ulogu u filmu "Daybreak".

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Serban Pavlu, za svoju ulogu u filmu "Meda, or not so bright side of things", a za isti film nagrađen je i Emanuel Parvu, a proglašen najboljim režiserom 23. SFF-a.

Za najbolji kratki film proglašeno je ostvarenje Alamata Kusijanovića "Into The Blue".

Film "Čistoća" Nevena Samardžića proglašen je za najbolji studentski film, a Rati Oneli dobila je Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film - "City Of The Sun".

Vrijedi pomenuti da je večeras, sa početkom u 20:30 minuta prikazan i film The Big Sick na Open Air kinu Metalac, a program 23. SFF-a završava sutra, kada će biti prikazani svi nagrađeni filmovi, i blockbuster Baby Driver na Metalcu. 

U sklopu 18 programa 23. SFF-a publika je prethodnih sedam dana imala priliku pogledati 235 filmova, od čega 111 dugometražnih i 124 kratkometražna, 137 igranih, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova. Za nagrade u svim regionalnim selekcijama SFF-a ove godine se takmičilo 46 filmova.

Ekipe takmičarskih filmova iz svih kategorija prije svečane ceremonije prošetale su crvenim tepihom.


(Patria/Admir Oručević)

SFF
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.