30.6.2018. 8:29
0
Bh. film "Snijeg za vodu" u režiji Christophera Villiersa otvara ovogodišnji OFF
Bosanskohercegovački igrani film rađen u koprodukciji sa Velikom Britanijom "Snijeg za vodu" u režiji Christophera Villiersa otvorit će ovogodišnji program OFF Generacija 10. Omladinskog Film Festivala Sarajevo, koji će biti održan od 31. augusta do 4. septembra.

"Snijeg za vodu" dobitnik je Specijalnog priznanja žirija u kategoriji Generation KPLUS na 68. Berlinale film festivalu, saopćeno je iz Omladinskog Film Festivala.

Radnja filma je smještena u Sarajevu pod opsadom 1994. godine i govori o pokušaju ostvarivanja normalnog djetinjstva u okolnostima u kojima se to čini skoro nemogućim. Film priča o humanosti i ratnim okolnostima. Glavne uloge filma ostvarili su mladi bh. glumci India i Hadrian Tanović koji se prvi put pojavljuju na filmskom platnu, praćeni ekipom profesionalnih glumaca - Izudin Bajrović, Amar Čustović, Davor Golubović i Saša Krmpotić.

Film je snimljen u koprodukciji bosnanskohercegovačkih i britanskih produkcijskih kompanija 2020 Productions, Obala Art Center, Prime Time, kao i Sarajevo Film Academy.

To ostvarenje bit će prikazano zajedno sa još pet filmova u ovoj selekciji. 

OFF Generacija je stari program Festivala, ali sa novim imenom. Kao i prethodnih godina, program će predstaviti pet filmova namijenjenih posebno generaciji mladih u dobi od 15-26 godina, ali i drugim ljubiteljima filma.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.