16.8.2018. 21:18
0
Ostvarenje „Aga“ Milka Lazarova osvojilo „Srce Sarajeva“
Svečana ceremonija dodjele nagrada „Srce Sarajeva“ 24. Sarajevo Film Festivala (SFF) održana je večeras u Narodnom pozorištu.

Ovo značajno priznanje dodijeljeno je u kategorijama za dugometražni, dokumentarni, kratkometražni i studentski film. Također, bit će dodijeljene i CineLink, odnosno industrije nagrade za razvoj projekata.

„Srce Sarajeva“ za najbolji igrani film osvojilo je ostvarenje " ", reditelja Milka Lazarova "Aga"

Emocijama je bila preplavljena i rediteljica Ioane Uricaru , kojoj je pripala nagrada za najboljeg autora.

U kategoriji za najbolji kratki film „Srce Sarajeva“ osvojio je Ermin Bravo za "Dah" , dok je nagrada za najbolje dokumentarno ostvarenje pripalo Nebojši Slijepčeviću za ostvarenje "Srbenka"

U kategoriji za najbolji studentski film obradovala se ekipa mađarskog filma „Posljednji poziv“ rediteljice Hajni Kis.

Tokom večerašnje ceremonije u Narodnom pozorištu Sarajevo proglašeni su i najbolji glumac i glumica, kojima je, također, uručeno „Srce Sarajeva“.

Najbolja glumica 24. SFF-a prema odluci žirija je Zsófia Szamosi, koja nije mogla sakriti sreću zbog ovog priznananja, dok je za najboljeg glumca proglašen Leon Lučev za ulogu filmu "Teret", prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

SFFNagrade
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.