26.10.2018. 8:47
1
Hadžihafizbegović: Da nisam glumac, bio bih pekar
Bosanskohercegovački glumci, Emir Hadžihafizbegović i Moamer Kasumović, su gostujući u Večernjem studiju N1 televizije govorili o svojoj profesiji, ali i privatnom životu. Pa je tako Hadžihafizebegović otkrio da bi bio pekar da nije glumac. Objasnio je i kako je dobio nadimak Vaha. Kasumović je priželjkivao da bude pilot.

Hadžihafizbegović je naglasio da mnogo radi i posebno se osvrnuo na dramsko i filmsko ostvarenje "Žaba" rekavši sljedeće:

"Dio dramaturgije iz 'Žabe' sam i lično prošao. Svaki put kad izvodim tu predstavu izgubim dva kilograma. 'Žaba' je univerzalna priča. To je antiratna priča".

Istakao je da ne voli sintagmu: Hajde glumac reci nešto smiješno. Smatra da su sve umjetnosti u krizi osim teatra kazavši da "teatar živi jer živi čovjek".

Na pitanje, šta bi bio da nije glumac, odgovorio je:

"Bio bih pekar. Zato što sam odrastao u blizini pekare u Tuzli".

Prema njegovim riječima, Fahrudin Pecikoza, tekstopisac, priprema duet za njega i Halida Bešlića.

Kazao je i kako je dobio nadimak.

"Imam nadimak Vaha po Vahidu Halilhodžiću jer sam igrao fudbal. Kada me neko nazove Vaha, znam da me neko zove iz Tuzle. Vahid mi je donio dres Japana na kojem piše Vaha", rekao je.

Kao razlog za osnivanje zvaničnog profila na Facebooku je naveo to što je na taj način jedino mogao ugasiti lažne profile pod njegovim imenom i prezimenom.

S druge strane, Moamer Kasumović, je ukazao da mu je "pozorište supruga, a film ljubavnica".

Podcrtao je sljedeće:

"Kroz glumu možete biti sve što želite. Želio sam biti glumac, a nekada i pilot".

Između ostalog, ukazao je da su glumci u inostranstvu nacionalno blago, ali ne i u Bosni i Hercegovini, prenosi N1.


(Admir Oručević)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.