27.11.2018. 13:28
0
Silovanje u filmu bilo stvarno: Glumica godinama bila bijesna i ponižena
Tokom te scene moje suze su bile stvarne, izjavila je Maria i dodala da joj se niko nikad nije izvinio.

Italijanski reditelj i scenarista Bernardo Bertolucci preminuo je jučer u 78. godini u Rimu. 

Režirao je mnoge filmove, a među njima i "Posljednji tango u Parizu". Jednom prilikom priznao je da je scena gdje tada 48-godišnji Marlon Brando siluje 19-godišnju Mariu Schneider stvarna.

Nisam želio da Maria odglumi poniženje i bijes. Htio sam da osjeća taj bijes i poniženje. Nikada se više nismo vidjeli, mrzila me cijeli svoj život - ispričao je on.

Kako je rekao, Marlon i on doručkovali su na podu stana u kojem su snimali i oboje su htjeli to napraviti.

- Na neki način, bio sam grozan prema Marii jer joj nisam rekao šta će se dogoditi - rekao je Bertoluči, koji ipak nije žalio zbog te odluke.

Iako je tek 2013. Bernardo priznao što je učinio, Šnajder je o tome progovorila pet godina prije njega, ali joj niko nije vjerovao, sve dok reditelj nije potvrdio. Kako je svojevremeno rekla, osjećala se kao da su ju silovali i reditelj i glumac. 

- Marlon mi je rekao: "Ne brini, to je samo film." Tokom te scene moje suze su bile stvarne - izjavila je Maria te nastavila:

''Marlon me nije tješio niti mi se izvinio. Srećom, scenu nismo ponavljali.''

Prije sedam godina Maria je preminula od raka, a tada je Bernardo izjavio da se osjeća "kao da joj je uzeo mladost".

Šnajder nije ništa učinila po pitanju silovanja, ali je nekoliko godina nakon shvatila da je trebala nazvati advokata ili agenta jer ju niko nije trebao siliti na takve stvari. Glumica, nakon toga, nikada nije snimala provokativne scene. 

Mnogi slavni su osudili i Marlona i Bernarda.

- Nikada neću gledati na ovaj film, Bertoluccia ili Branda na isti način. Ovo je odvratno, bijesan sam - rekao je glumac Chris Evans, prenose 24sata.hr.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.