12.8.2019. 14:53
0
Odbrojavanje do početka 25. SFF-a: Festivalska groznica već počela u Sarajevu
Do početka 25. izdanja Sarajevo Film Festivala ostala su četiri dana, a kraju se privode i posljednje pripreme. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a dužinom iste ulice postavljene su zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala. Festivalska atmosfera već se osjeti u Sarajevu, a na Festival pristižu i brojni gosti među kojima je više od 1.300 glumaca, režisera, producenata koji se u Sarajevo vraćaju već nekoliko puta.

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 16. augusta svjetskom premijerom filma "Sin" bosanskohercegovačke redateljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu te u Ljetnom kinu Raiffeisen. Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena redateljicom.

Od početka puštanja u prodaju ulaznica, za filmove ovogodišnjeg Festivala vlada veliki interes publike. Ove godine, s obzirom da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je zanimanje publike za sve filmske programe. Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježit će svjetsku, a 12 međunarodnu. U konkurenciji za
nagrade Srce Sarajeva su 53 filma. Kupovinu ulaznica možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala (www.sff.ba) te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva 24), koji je otvoren od 10:00 od 19:00 sati.

Dana 11. i 12. augusta Glavni Box Office će biti otvoren od 12 do 16 sati, od 13. do 15. augusta od 10:00 do 19:00 sati. U vrijeme održavanja Festivala (16. – 23. augusta), Glavni Box Office će biti otvoren od 8:30 do 22 sata.

25. Sarajevo Film Festivala održava se od 16. do 23. augusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.


(Patria/Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.