21.8.2019. 8:44
0
Gael Garcia Bernal specijalni gost SFF-a
Specijalni gost ovogodišnjeg, 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) je čuveni meksički glumac Gael Garcia Bernal, dobitnik “Počasnog Srca Sarajeva” 2014. godine. Bernal će danas u kinu Meeting Point predstaviti film “Chicuarotes“ za koji potpisuje režiju i koji je svjetsku premijeru imao nedavno na Filmskom festivalu u Cannesu.
Bernal je prvi put posjetio Sarajevo 2014. godine, kada je na 20. SFF-u prikazan legendarni film “Pasja ljubav“ Alejandra Gonzaleza Inarritua, ovogodišnjeg dobitnika “Počasnog Srca Sarajeva”, u kojem Bernal igra jednu od glavnih uloga.

Pored ove, proslavile su ga i u uloge u kultnim filmovima “Loš odgoj“ Pedra Almodovara, “I tvoju mamu također“ Alfonsa Cuarona i “Dnevniku motocikliste” Waltera Sallesa. Igrao je i u seriji “Mozart u džungli“, nagrađenoj s dva Zlatna globusa.

Bernal je ostvario ulogu i u novom filmu Elie Suleimana “To mora biti raj“, koji će večeras biti prikazan u sklopu Open Air programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Specijalnu projekciju njegovog novog filma “Chicuarotes“ publika SFF-a će imati priliku pogledati danas u sarajevskom kinu Meeting Point u 17.30 sati. Nakon projekcije bit će upriličen “Masterclass” uz razgovor o filmu i karijeri sa Bernalom.

U filmu “Chicuarotes“ Bernal donosi priču o dvojici tinejdžera iz Mexico Cityja koji očajnički pokušavaju pobjeći od siromaštva i bijede. Njihove želje brzo ih dovode u vezu sa meksičkim kriminalnim podzemljem, i oni svim silama pokušavaju zaraditi dovoljno novca kako bi otkupili vlastitu slobodu.

U ulozi reditelja Gael García Bernal debitirao je s filmom “Deficit” 2007. godine. Potom je režirao nekoliko cijenjenih kratkometražnih filmova, a izdvaja se saradnja sa Marcom Silverom s kojim je režirao četiri kratka filma “Nevidljivi” za Amnesty International.

(Fena/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.