8.3.2020. 12:15
0
Svaka žena treba pregledati ove filmove
Najveća filmska baza podataka IMDb, sadrži više od 400.000 filmova, piše BrightSide. Ako svaki film traje 90 minuta, trebali bismo oko 70 godina (bez jela, spavanja ili odlazaka na posao) kako bismo ih sve pogledali.
Zato često zažalimo kada izgubimo vrijeme na neki baš loš film jer nećemo imati vremena odgledati sve one dobre…

Ipak, postoji lista filmova koje bi svaka žena trebala pogledati:

The Aftermath (Posljedice) iz 2019. godine

Radnja je smještena u 1946. godinu kada se Njemačka pokušava oporaviti nakon poraza u Drugom svjetskom ratu. Koliko god to bilo čudno, nekadašnji neprijatelj pomaže zemlji. Britanac po imenu Lewis Morgan (Jason Clarke) dolazi u nedavno uništeni Hamburg, sa svojom ženom. Smješten je u kuću koja je oteta njemačkom arhitektu Lubertu (Alexander Skarsgård). Bivši vlasnik kuće nastavlja živjeti u njoj sa svojom kćeri.

Tu počinje ljubavna priča između njega i Rachael (Keira Knightley), Lewisove žene. Iako opis zvuči kao tipičan ljubavni film, on ipak govori o tome kako se svaki od likova pokušava nositi s tragičnim posljedicama rata.
Ocjena koju ima na IMDb-u: 6,3

Brittany Runs a Marathon iz 2019. godine

Brittany (Jillian Bell) ima slabo plaćen posao, nema ambicija, ciljeva ni ljubavni život. Uz to ima i priličnu prekomjernu težinu. Nakon liječničkog pregleda, shvaća da mora izgubiti najmanje 25 kilograma, ali nema novaca kako bi išla u teretanu. Zato, ona obuva tenisice i kreće na trčanje.

Nakon što je prebrodila unutarnju borbu, s kojom su upoznati svi koji su pokušali promijeniti svoje životne navike, ona počinje uživati u novom dijelu svog života. Usput odlučuje trčati maraton u New Yorku. I dok ostvaruje svoj cilj, ona ne ostavlja iza sebe samo silne kilometre koje je pretrčala, već i svoje nesigurnosti i strahove.

Ocjena na IMDb-u: 6,8

American Woman iz 2018. godine

Debra (Sienna Miller) je tridesetdvogodišnja žena, ali u svojim godinama, ona je već postala baka. Njena kći, Bridget, ostala je trudna. Pogrešno vrijeme, pogrešan dečko, pogrešne odluke i ona postaje šesnaestogodišnja majka. Ipak, Debra podržava svoju kćer, pomaže joj oko djeteta i pokušava ostati pozitivna što više je moguće. Onda njena kći nestane. Jedanaest godina nakon, Debra se i dalje nada da će jednom ponovno vidjeti svoju kćer. Ona je angažirala tim dobrovoljaca koji pokušavaju naći Bridget, uz to i uči, radi, čuva unuka i oslobađa se svih svojih loših navika. Debrina priča pokazuje kako se svatko može naći u teškoj situaciji, važno je samo kako se nosimo s tim i možemo li naučiti živjeti pod tim okolnostima ili ne.

Ocjena na IMDb-u: 6,8

Paradise Hills iz 2019. godine

Uma (Emma Roberts) je osramotila cijelu svoju obitelj. Ona ne želi poštovati pravila i tradiciju svoje obitelji, kao što je to da se uda za muškarca kojeg joj roditelji odaberu. Kako bi je naučili lekciju, njeni je roditelji šalju u Paradise Hills gdje žene uče kako postati prave dame: elegantne, pristojne i lake za kontroliranje.

Raspored na ovom mjestu uključuje centar za rekreaciju, spa tretmane i terapijske seanse. Mnogi od nas voljeli bi tamo provesti svoj odmor. Iza prelijepog okruženja, luksuznih haljina i slatkih osmijeha, tu postoje užasne tajne. Uma osjeća da postoji nešto pogrešno u vezi s tim mjestom i pokušava početi pobunu. Ipak, institucija i Duchess (Milla Jovovich) znaju kako razgovarati s takvom vrstom dama.

Ocjena na IMDb-u: 6,0

Wild Roses iz 2018. godine

Rose-Lynn (Jessie Buckley) zaista želi postati zvijezda country glazbe. Na putu do cilja nailazi na mnoge prepreke. Ona živi u Škotskoj, upravo je izišla iz zatvora i ima dvoje male djece. Bilo koja od ovih stvari mogla je zaustaviti sve druge, ali ne i Rose-Lynn. Vlasnik kuće u kojoj radi kao čistačica čuje je kako pjeva i shvaća da je jako talentirana pa joj pomaže naći prave producente.

Rose-Lynn ostvaruje svoj cilj. Čut ćete dosta country pjesama i imati priliku zaviriti iza scene i vidjeti pravu stranu šoubiznisa. U određenom trenutku, ona će morati birati što joj je važnije: glazba ili obitelj.

Ocjena na IMdb-u: 7,2

The Aeronauts film iz 2019. godine


Navikli smo da vremenske prognoze gledamo na ekranima naših pametnih telefona. Zato nam je teško zamisliti da se u prošlosti vjerovalo da je meteorologija fikcija, a ne prava znanost. Na kraju 19. stoljeća, istraživač James Glaisher (Eddie Redmayne) odlučuje dokazati suprotno. Njegova partnerica je Amelia Wren (Felicity Jones), akrobatkinja koju zanimaju baloni.

Njihov će aerostat prolaziti kroz oluje, a vi ćete se zabrinuti za likove kada shvatite da je film sniman u stvarnom vremenu i da su glumci zaista letjeli u ovom vrućem, zračnom balonu. Zapravo, i James i Amelia bili su stvarni ljudi koji su riskirali svoje živote kako bi stvorili stvari koje mi sada koristimo svakodnevno.

Ocjena na IMDb-u: 6,6

Ordinary Love iz 2019. godine


Joan (Lesley Manville) i Tom (Liam Neeson) u braku su dugo godina. Tokom svog braka uspjeli su održati svjetlost i duboko poštovanje jedno prema drugom. Žive normalnim životom, sve dok Joan ne dobije užasnu dijagnozu. Naime, doktori joj otkrivaju rak dojki.

Što da radite kada vam se cijeli svijet ruši? Kako biti podrška nekome koga volite, a ko vas može napustiti svakog trenutka? Ne samo da će glavni likovi morati naći odgovore na ova pitanja, već će to morati i gledatelji.

Ocjena na IMDb-u: 7,5

Ride Like a Girl iz 2019. godine

Cijeli život Michelle Payne vezan je za konje. Ona ne može zamisliti svoj život bez jahanja, slobodno vrijeme provodi na treninzima i sanja o tome da se natječe na poznatom turniru. Svi je vide kao nekoga tko tamo ne pripada i smatraju da žena treba biti na tribinama, a ne na konjima.

Ipak, to ne zaustavlja Michelle. Ona je spremna žrtvovati sve, čak i vlastiti život, samo kako bi ostvarila svoj cilj. Ovo je istinita priča i već znamo kraj, Michelle će biti prvi džokej koji je osvojio pehar. Ipak, uvijek je zanimljivo gledati njen put prema ostvarenju cilja.

Ocjena na IMDb.u: 6,8

The Invisible Life of Euridice Gusmao iz 2019. godine

Radnja filma smještena je u 1950-e godine u Rio de Janeiru. Dvije sestre, Guida (Julia Stockler) i Eurídice (Carol Duarte), jako su bliske i obje žele živjeti u Europi. Eurídice želi postati pijanistica i studirati u Beču, a Guida želi pobjeći od njihovog oca tiranina i biti slobodna. Ona sa svojim ljubavnikom beži u Grčku, nadajući se da će tu pronaći sreću, ali se ipak razočara. Život Eurídice je također jako težak. Ona mora raditi ono što joj otac kaže, udaje se za čovjeka kojeg ne voli i prestaje svirati glazbu. Sestre gube kontakt između sebe na puno godina, ali se nekako nadaju da će njihovi životi opet postati dobri. Ta nada ih i vodi kroz sve njihove borbe.

Ocjena na IMDb-u: 8,1

Gloria Bell iz 2018. godine

Gloria Bell (Julianne Moore) ima više od 50 godina. Mnoge stvari su se dogodile u prošlosti: razvedena je, djeca su joj odrasla i ne zovu je toliko često koliko bi ona željela i ima dobru karijeru. Prakticira jogu za svoje tijelo, čašu vina za opuštanje, flert za fizičko zadovoljstvo za jednu noć… Gloria je izgradila vlastiti život, zadovoljna je sobom i smirena je.

Iznenada, afera u jednom klubu pretvara se u pravu ljubavnu priču. Sada se ponovno mora suočiti s prošlošću, kako svojom, tako i s prošlošću osobe koju je upoznala. Gloria nije spremna za to.

Ocjena na IMDb-u: 6,3

Proxima iz 2019. godine

Sarah (Eva Green) je astronautkinja i sprema se letjeti na Mars iz Rusije. Provela je dosta vremena na misijama u svemiru, savladala je sate treninga i čak je prošla i kroz golem psihološki pritisak koji dolazi s ovom vrstom posla.  Najteža stvar joj je razgovor s njenom kćeri. Stella (Zélie Boulant) želi da njena mama bude tu, na Zemlji, s njom. Sada joj Sarah mora objasniti zašto želi ostaviti svoju djevojčicu samu kako bi otišla ispuniti svoj san.

Veliki dio filma govori o pripremama astronauta i njihovim psihološkim problemima. Sa Sarom, i mi ćemo pokušati odgovoriti na pitanje je li moguće biti veliki stručnjak i dobra majka u isto vrijeme?

Ocjena na IMDb-u: 6,8

Puzzle iz 2018. godine

Agnes (Kelly Macdonald) živi jako jednostavnim životom: ona kuha i pere rublje, čisti i ide u kupnju. Sve svoje vrijeme posvećuje problemima svog supruga i svoje djece, ali nema vremena za sebe. Zahvaljujući svom neobičnom hobiju (slagalice), upoznaje Roberta (Irrfan Khan), koji je profesionalac u tom području. On predlaže da Agnes sudjeluje u natjecanju u slaganju slagalica.

Pripreme za to natjecanju joj pomažu da razumije svoju neovisnost i svoju jedinstvenost i spremna je naći mjesto za sebe izvan rutine koju ima u kući.

Ocjena na IMDb-u: 6,7

Ema iz 2019. godine

Brak Eme (Mariana Di Girolamo) i koreografa Gastona (Gael García Bernal) bio je katastrofa. Posljednja je loša stvar bila to što je posvajanje devetogodišnjeg djeteta krenulo po zlu. Naime, ono je zapalilo kuću u kojoj je bila i Emina sestra. Gaston krivi Emu i zato ga ona napušta. U pokušajima da pronađe sebe,  ona bira jedinu stvar koju zna, a to je ples.

Energija plesača može se osjetiti kroz ekran i željet ćete plesati dok gledate. Ipak, u određenom trenutku, Ema uzima plamen i počinje spaljivati sve što vidi.

Ocjena na IMDb-u: 6,8
FilmZena
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.