16.8.2020. 18:11
0
Online platforma za razgovor sa autorima filmova na Sarajevo Film Festivalu
26. Sarajevo Film Festival se zbog pandemije COVID-19 održava online na ondemand.sff.ba, a filmove iz Takmičarskog igranog i dokumentarnog programa, kao i Open Air selekcije prati Festivalska televizija.

Na ondemand.sff.ba, u sekciji “SFF Talks With Filmmakers” svakodnevno se, uz filmove, postavljaju i prateće emisije posvećene predstavljanju reditelja čiji su filmovi u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva, kao i brojnih drugih eminentnih filmskih radnika.

- Televizija je kreativan odgovor na nemogućnost filmskih autora da budu u Sarajevu i prilika da se dopre do još većeg broja publike koja uz pomoć modernih tehnologija ne mora biti ograničena brojem sjedećih mjesta u kinima. Sarajevo Film Festival nakon 25 godina vjernosti koju su mu poklanjali ljubitelji filma, uzvraća na način da sada filmovi i filmske emisije dolaze u domove publike, koja je zbog epidemiološke situacije spriječena da boravi na dugogodišnjim festivalskim lokacijama, poput Ljetnog kina Raiffeisen i Festivalskog trga - pojašnjava Ines Mrenica, moderatorica razgovara i urednica emisija.

Emisije se svakodnevno produciraju u Studiju 1, koji je smješten na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. 

Pored zabave i celebrity kulture koja je uvijek zanimljiva širokoj publici, primat se daje filmskoj umjetnosti, a najglasnija razmišljanja su ona koja dolaze od ljudi iz struke, naglašava Ines Mrenica.

- Filmski razgovori ne podrazumijevaju televiziju u klasičnom smislu i novinarski pristup dešavanjima na Festivalu. Festivalsku televiziju realiziraju osobe iz filmskog posla i sve je prilagođeno autorima iz oficijelnih selekcija kako bi svoje filmove predstavili na najbolji mogući način iz sigurnosti svojih domova - zaključila je Mrenica.
FilmSFF
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.